Image by Ralphs_Fotos from Pixabay

Koulu Ukrainaan

  • AJANKOHTA

    Kesä 2024

  • KESTO

    kuukausi

Ukrainan jälleenrakennus

Presidentti Mr. Zelenskyi pyysi Suomea kouluosaamisessa ja pedagogiikassa avuksi sodan jälkeen. Opettajana ja harjoittelun ohjaajana otin tästä kopin ja olemme keränneet ammattilaisia rinkiimme. Vapaaehtoisten joukossa on jo mm. opettajia, pelastusalan suunnittelija, sairaanhoitajia, linja- ja kuorma-auton kuljettajia, sahayrittäjiä, rakennusalan konsultteja, rakennusalan työntekijöitä, maanmittauslaitoksen työntekijä ja liuta muita vapaaehtoisia. Idea on maksaa ukrainalaisille työstä, mutta suomalaiset ja muut halukkaat tulisivat mukaan ilmaiseksi. Näiden lisäksi olemme jo kontaktoineet ulkoministeriön edustajia ja he olivat oikein myötämielisiä hankkeellemme rakentaa sodan jälkeen puukoulu Ukrainaan.

Aikataulu

Valmistelemme tätä 2022–2023 aikana ja mikäli sota on loppunut, rakennamme koulun 2024 kesällä. Tavoitteena saada 100 vapaaehtoista työmaalle noin kuukaudeksi. Avajaisia tanssitaan syksyllä 2024.

Osallistuminen

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi rakennusprojektiin, jos on intoa ja olet kenties jonkun alan osaaja. Ota Hanéen yhteyttä!

Mikäli projekti lähtee hyvin lentoon, niin annamme Ukrainalle mallin, miten tehdään hyvä koulu ja toivomme heidän rakentavan näitä lisää. Projekti kaipaa osaajia, tarvikkeita ja työkaluja. Toivottavasti lähdet mukaan jollain tavalla!

Lisätietoja

Teacher
Hannu Vähäkoski
+358 50 555 0890
hane(at)hanepeaceukraine.fi