Avustusmatka

  • AJANKOHTA

    6.-13.1.2023

Kuudes avustusmatka

Ilomantsin Auto Oy ja Atso Eronen lahjoittivat linja-auton Ukrainalle. Hane Peace Ukraine keräsi neljän hengen joukon, joka ajoi auton Joensuusta Lviviin tammikuussa 2023.

Auto oli täynnä avustustarvikkeita, jotka annettiin ukrainalaisten käyttöön. Linja-auto meni kenttäsairaalaksi eli sillä kuljetetaan sodan uhreja Länsi-Ukrainaan hoitoon.

Arkisto

MTV3

Youtube

Uutisankkuri: Avustustarvikkeita kuljettava linja-auto on saapunut Suomesta Lviviin. Mukana tuli generaattoreita, uuneja, lämpimiä vaatteita ja lääkkeitä. Tarvikkeet toimitetaan etulinjaan ja bussia puolestaan käytetään haavoittuneiden sotilaiden kuljettamiseen.

Toimittaja (paikan päällä): Suuri bussi mukanaan viisi tonnia avustustarvikkeita on saapunut Ukrainaan. Vapaaehtoiset toivat viisi generaattoria, neljä pyörätuolia, lääkkeitä, ruokaa, talvivaatteita, kenkiä, makuupusseja ja telttoja.

Rostyslav Dobosh (Lvivin alueneuvoston jäsen): Bussin lahjoittivat suomalaiset ystävämme ukrainalaisen diasporan ja erityisesti Plast-järjestön avustuksella. Sairaalalla on nyt mahdollisuus tuoda miehemme sinne, missä heidän kuuluu olla.

Toimittaja: Avustustarvikkeet toimitetaan varastoon ja sieltä edelleen etulinjaan. Bussi jää Lvivin lääketieteelliselle keskukselle.

Volodymyr Knygynytskyi (Lvivin lääketieteellisen keskuksen johtaha): Bussia käytetään haavoitteuneiden sotilaiden kuljettamiseen jatkohoitopaikkoihin, sekä muihin aktiviteetteihn, esimerkiksi retkiin kuntoutumisvaiheessa oleville sotilaille, jotka ovat lähes toipuneet ja valmistautuvat lähtemään jälleen rintamalle.

Toimittaja: Sotilassairaalalla ei ole aiemmin ollut tällaista ajoneuvoa.

HanePeaceUkraine

Vapaaehtoiset paikallisen median haastateltavana.

Lisätietoja

info(at)hanepeaceukraine.fi