about image

Kiitos kaikille!

Hane Peace Ukraine ry. lopettaa yhdistyksenä toimimisen vähäisen aktiivisuuden johdosta. Apua annetaan edelleen, mutta ei yhdistyksenä eikä y-tunnuksella. Jos on halua tai tarvetta auttaa niin, että tarvitsette yhdistyksen kumppaniksi, niin FinEst auttaa sinua. Teemme läheistä yhteistyötä heidän kanssaan.

FinEst Volunteers

FinEstin Facebook-sivuille pääset tästä linkistä: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091759983626

FinEstin maksuyhteystiedot (lupa RA/2023/950):

  • tilinumero: FI35 7140 1420 0033 52
  • MobilePay: 57722

Synty

Kun Venäjä hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan, joensuulainen opettaja Hannu ”Hané” Vähäkoski päätti heti, että ukrainalaisia on autettava. Kolme päivää hyökkäyksen jälkeen Vähäkoski laittoi viestin ystävälleen: ”Lähdetkö mukaan, jos vien pakettiautolla avustustarvikkeita Ukrainaan ja tuon tullessa yhden tai kaksi pakolaista turvaan Suomeen?” Ystävä vastasi nopeasti, että kyllä lähden.

Hané meni seuraavana maanantaina töihin ja laittoi kyltin koulunsa oveen, että jos joku haluaa tuoda virka-aikana tarvikkeita, niin tyhjään luokkatilaan voisi pöydille tavaroita tuoda. Ensimmäisellä välitunnilla Karjalan Heili ja Karjalainen kävivät kuvaamassa ja haastattelemassa Hanéa. Sähköisiin lehtiin tuli heti ilmoitus ja keräys räjähti välittömästi käsiin. Yksi luokka ei riittänyt vaan samana iltapäivänä avattiin jo toinen ja toisena keräyspäivänä koko liikuntasali.

Viikon aikana tavaraa tuli reilusti yli sata kuutiometriä ja Hané järjesti 13 ajoneuvoa paikan päälle saman viikon perjantaille ja lauantaille. Loppujen lopuksi täytettiin kolme linja-autoa, kolme kuorma-autoa ja pakettiauto-peräkärry-yhdistelmiä vielä useita.

5.-9.3.2022 tehtiin ensimmäinen avustusmatka suurella saattueella Puolaan ja kontaktoitiin sieltä varastoja. Matkan aikana kontaktoitiin samalla tulkkien avulla yhteensä 155 pakolaista autoihin. He matkustivat Suomeen ja näin tehtiin historiaa tuomalla sotaa pakenevia pakolaisia Pohjois-Karjalaan yksityisten rahoittamana.

Me

teacher

Teemu Virrantalo

Puheenjohtaja
teemu(at)hanepeaceukraine.fi

teacher

Lauri Lindgren

Varapuheenjohtaja
lauri(at)hanepeaceukraine.fi

teacher

Sofia Leinonen

Sihteeri
sofia(at)hanepeaceukraine.fi

teacher

Tanja Karisaari-Lindgren

Rahastonhoitaja
tanja(at)hanepeaceukraine.fi

teacher

Hannu "Hané" Vähäkoski

Hallituksen jäsen
hane(at)hanepeaceukraine.fi
+358 50 555 0890

teacher

Outi Mestilä

Hallituksen jäsen
outi(at)hanepeaceukraine.fi

Y-tunnus

3282800-5